Wifi meting

Wi-Fi meting laten uitvoeren ?

Tegenwoordig kan bijna niemand meer zonder WiFi. Iedereen is er in bepaalde mate mee verbonden. Iedere omgeving waar WiFi gewenst is, is uniek. Denk bijvoorbeeld aan een kantoor, jachthaven, concertzaal, groot magazijn met stellingen of appartementencomplex.

Een handscanner, die zich verplaatst in een magazijn met metalen stellingen, vereist een andere discipline van het wifi netwerk dan bijvoorbeeld een laptop op een flexplek in een kantooromgeving. Juist daarom is het van essentieel belang dat een draadloos netwerk goed wordt uitgemeten om probleemloos te functioneren.

Interstroom IT biedt met een externe en onafhankelijke partner om deze WiFi-meting deskundig op klantlocatie uit te voeren.

Het uitvoeren van een site survey, gaat veel verder dan alleen het bereik van een access point meten. U krijgt hierbij een uitgebreid rapport met niet alleen de meetresultaten, maar ook een advies welke componenten en op welke manier u deze het beste in uw omgeving kunt toepassen. U kunt hierbij denken aan controllers, routers, switches, access-points, antennes, montage, bekabeling en de configuratie van dit alles.

We onderscheiden drie verschillende Wi-Fi meetdiensten:

Predictive WiFi-meting

Bij een predictive Wi-Fi meting tekenen we het Wi-Fi netwerk in in een plattegrond van het pand. Hierbij houden we o.a. rekening met het gewenste gebruik van het netwerk, de eigenschappen van de access points en de demping van de muren (welke weer afhankelijk is van de gebruikte materialen).

De predictive meting wordt vaak uitgevoerd in het Pre-sales stadium zodat we een beeld krijgen van de benodigde hardware. Dit is de enige manier om een ontwerp te maken voor een pand dat nog gebouwd moet worden, maar waar al wel een offerte voor moet worden uitgebracht.

Passieve WiFi-meting

Een passieve Wi-Fi meting is een meting op een locatie waar nog geen Wi-Fi netwerk is geïnstalleerd. Met onze meetapparatuur meten we de actuele situatie en adviseren we hoe het netwerk wordt ingericht.

Het grote voordeel t.o.v. een predictive meting is dat hier op de plek zelf wordt gemeten, waardoor ook factoren die niet door in de theorie bekend zijn worden meegenomen in het advies. Denk bijvoorbeeld aan een muur die sterker dempt dan verwacht of een storend Wi-Fi netwerk van de buurman. Hierdoor is het advies altijd nauwkeuriger.

Onze bevindingen verwerken we na afloop in een rapport waardoor u een helder inzicht heeft in de situatie en een gedegen advies over hoe u het netwerk het beste in kunt richten.

Actieve WiFi-meting

Heeft u al een draadloos netwerk en ondervindt u hier problemen of eigenaardigheden mee? Bij een actieve Wi-Fi meting analyseren we dit netwerk en identificeren we deze problemen. Mogelijke oorzaken zijn bijvoorbeeld nieuwe netwerken bij de buren die storing veroorzaken of een verkeerde kanaalindeling. Na afloop van de meting ontvangt u van ons een rapport met advies en verbeterpunten.

Vervolgstappen

N de uitgebreide Wi-Fi scan op locatie, ontvangt u van osn een uitgebreide rapportage en advies waar de acces points optimaal hun werk kunnen doen. Op basis van het rapport bieden wij u een offerte met de juiste acces points en eventuele switches, inrichting en beheer aan.

Is uw bedrijf of organisatie ook toe aan een goed werkend en dekkend Wi-Fi netwerk? Neem dan contact met ons op en vraag een vrijblijvende offerte aan.