3CXSIP Trunk

Heeft u een eigen fysieke centrale staan zoals een Panasonic, Siemens, Avaya of 3CX? Dan kunnen wij middels een SIP trunk voorzien van VoIP telefonie.

Wat is SIP trunking?

SIP oftewel Session Initiation Protocol is een protocol wat gebruikt wordt om onder andere VoIP /Spraakverbindingen tot stand te brengen. Een SIP trunk is te vergelijken met een “traditionele” telefoonlijn. Het verschil is dat inkomende en uitgaande gesprekken via het internet verlopen. Vaak gaan hierbij spraak en data over één netwerk, in plaats van over twee gescheiden netwerken.

U wilt de beste gesprekskwaliteit en spraak voorrang geven op data? Dan kunt u bijvoorbeeld via het QoS (Quality of Service ) protocol voorrang gegeven aan het spraakverkeer of beter nog scheiden middels Vlan techniek. Uiteindelijk zorgt iVoIP als SIP-provider dat het verkeer weer op het normale telefoonnetwerk terechtkomt. De eindgebruiker merkt hier verder helemaal niets van.

Waarom SIP?

Het voordeel van SIP trunk is de kostenbesparing op de infrastructuur. Data en spraak gaan over 1 verbinding, dus als u meerdere vestigingen heeft waar al een data verbinding tussen ligt dan kan telefonie in de meeste gevallen over dezelfde data verbinding. Daarnaast zijn de iVoIP beltarieven lager dan via traditionele telefonie. De besparing heeft niet alleen te maken met de vereenvoudigde infrastructuur maar ook met de belkosten naar uw klanten en leveranciers zelf. En wat te denken van het belverkeer tussen vestigingen, die zijn zelfs gratis.

Vrijwel elke VoIP telefooncentrale centrale is te koppelen aan een iVoIP SIP trunk. Of dat nu een fysieke centrale on-premise is zoals; Panasonic, Siemens, Asterisk, Avaya, Microsoft Lync, Alcatel, of een virtuele in de cloud zoals iVoIP. Een iVoIP SIP Trunk heeft ook nog een enorm voordeel t.o.v. traditionele telefonie lijnen en andere SIP Trunk aanbieders. iVoIP SIP Trunk staat standaard maximaal honderd simultane gesprekken (spraakkanalen) toe! SIP Trunk techniek laat hiermee pas echt zijn kracht en meerwaarde laat zien. Zijn honderd simultane gesprekken te weinig voor u dan is een upgrade zeker een optie. iVoIP SIP Trunks zijn krachtig, betaalbaar en echt schaalbaar.

Zekerheden.

voip telefonieGeavanceerd Cloud platform
voip telefonieSession Border Controllers in diverse datacenters.;
voip telefonieFirewall bescherming;
voip telefonieIDS voor misbruik detectie bij ongebruikelijk belverkeer;
voip telefonieBlokkeringen voor amusement en betaaldiensten;
voip telefonieNummerregistraties in 47 landen;
voip telefonieMeerde PSTN-koppelingen (public switched telephone network)
voip telefoniePermanente monitoring en beheer van de dienst door onze systeembeheerders

Maar aan uw kant dient u ook zorg te dragen voor een stuk beveiliging. Denk hierbij aan sterke wachtwoorden op voicemailboxen of ander logingegevens. Maar ook uw fysieke of virtuele Centrale dient onderhouden te worden om security patches en updates door te voeren.