Proxmox virtualisatie platform

Proxmox virtualisatie

Tegenwoordig worden veel servers niet meer als hardware in een datacenter gehangen, maar wordt er veel gebruik gemaakt van virtuele servers (VPS). Dat is goedkoper, flexibeler en je bent “groener” bezig. Bij virtualisatie software denk je dan al snel aan VMWare , Hyper V en KVM. Echter is er een betere virtualisatie oplossing, Proxmox!

Proxmox VE is een compleet open-source serverbeheerplatform voor enterprise virtualisaties. Het integreert nauw de KVM-hypervisor en Linux Containers (LXC), softwaregedefinieerde opslag- en netwerkfunctionaliteit, op één enkel platform. Met de geïntegreerde webgebaseerde gebruikersinterface kunt u met gemak VM’s en containers, hoge beschikbaarheid voor clusters of de geïntegreerde hulpprogramma’s voor noodherstel beheren.

De enterprise-class functies en een 100% softwaregebaseerde focus maken Proxmox VE de perfecte keuze om uw IT-infrastructuur te virtualiseren, bestaande resources te optimaliseren en de efficiëntie te verhogen met minimale kosten. U kunt zelfs de meest veeleisende workloads van Linux- en Windows-applicaties eenvoudig virtualiseren en uw computergebruik en opslag dynamisch schalen naarmate uw behoeften toenemen, zodat uw datacenter zich aanpast aan toekomstige groei. Met een aparte Proxmox backup server bent ook nog eens verzekerd van efficiënte back-ups van uw Proxmox omgeving.

Interstroom IT is officieel reseller van Proxmox met Silver status, en kan u informeren over de zeer betaalbare oplossingen, de Proxmox licenties en een offerte hiervoor aanbieden. Evenals de installatie, configuratie en het beheer van uw Proxmox platform.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.