Dubbel beveiligd is dubbel zo veilig!

De overheid is begonnen met een nieuwe campagne genaamd ‘Dubbel beveiligd is dubbel zo veilig’. Ze willen mensen aanmoedigen om extra beveiliging genaamd tweefactorauthenticatie (2FA) te gebruiken voor hun sociale media- en e-mailaccounts. Uit een onderzoek van de overheid blijkt dat niet veel mensen dit al doen. Slechts 24 procent van de Nederlanders gebruikt 2FA voor e-mail en 15 procent voor hun sociale media. Dit is jammer omdat 2FA heel effectief is tegen hackers, een veelvoorkomend probleem. Het ministerie van Justitie en Veiligheid wil met de campagne meer mensen overhalen om 2FA te gebruiken, omdat als hackers toegang krijgen tot je e-mailaccount, ze ook je andere accounts kunnen overnemen.

De campagne is gericht op bewustwording. Ze laten zien wanneer je e-mail gehackt kan worden en wat de gevolgen zijn voor je andere accounts. Op de website dubbelzoveilig.nl staat uitgelegd hoe je 2FA kunt instellen voor de bekendste platforms. De campagne begint op het Nova College in Haarlem. Daar hebben ze een speciaal ‘Dubbelcheckpoint’ waar studenten wordt gevraagd of ze 2FA al hebben ingesteld voor hun e-mail. Als dat niet zo is, krijgen ze hulp. De komende weken gaat dit ‘Dubbelcheckpoint’ naar meer scholen om jongeren bewust te maken van het belang van 2FA. Op dubbelzoveilig.nl wordt uitgelegd hoe je 2FA voor de bekendste platforms kunt instellen.

Heb jij al 2FA aangezet? Want dit geldt natuurlijk ook voor je zakelijke email, beheerpanelen, leveranciers- of klant portalen. Bedenk dat het, maar 1 keer mis hoeft te gaan en jij maar ook je organisatie mogelijk met een groot probleem opzadelt. Doe mee en zet je 2FA overal aan. Meer weten, neem dan contact met ons op.

[bron]