Interstroom IT levert en installeert al enkele jaren de producten van MikroTik. Omdat we het delen van kennis erg belangrijk vinden bieden we Mikrotik trainingen aan. MikroTik waarborgt zijn kwaliteit door strikte eisen te stellen. Daarom heeft MikroTik een compleet trainings- en certificerings traject opgezet. De trainingen mogen alleen gegeven worden door gecertificeerde trainers en elk traject wordt afgesloten met een examen. De trainingen zijn bijzonder leuk om te volgen omdat ze een groot aantal hands-on labs hebben, je leert door te doen.

Wij verzorgen deze MikroTik opleidingen  op onze trainingslocatie Hengelo.

De beschikbare Mikrotik trainingen zijn:

Introductie netwerktechnologie
Dit is een algemene introductie cursus bedoelt voor degene die kennis missen of graag hun aanwezige kennis willen opfrissen. Mikrotik heeft geen speciale eisen om aan de MTCNA cursus te beginnen maar het advies is wel om op de hoogte te zijn van bijvoorbeeld TCP/IP, het OSI model en het verschil tussen routers en switches.

MTCNA
MTCNA staat voor MikroTik Certified Network Associate. Na het volgen van deze cursus en het met goed gevolg afleggen van het examen ben je goed uitgerust om MikroTik apparatuur in te bedienen, te beheren en te configureren. Je leert ook troubleshooten met de ingebouwde tools.

MTCRE
De afkorting staat voor MikroTik Certified Routing Engineer. Deze cursus richt zich op alles wat met routing te maken heeft. Aan het eind van de cursus ben je in staat om een goed gerouteerd netwerk te ontwerpen, configureren en te troubleshooten.

MTCWE
De afkorting staat voor MikroTik Certified Wireless Engineer. Deze cursus richt zich op alles wat te maken heeft met Wireless technieken. Zo leer je alles over kanalen, frequenties, straalverbindingen en bandbreedtes bijvoorbeeld.

MTCTCE
De afkorting staat voor MikroTik Certified Traffic Control Engineer. Deze cursus richt zich op omgaan met dataverkeer in een netwerk. Je leert hoe je het bandbreedte gebruik moet managen. Heel belangrijk is ook veiligheid en daarom leer je hoe je de firewall moet configureren.

MTCIPv6E
De afkorting staat voor MikroTik Certified IPv6 Engineer. IPv4 loopt al lange tijd op zijn laatste benen maar toch lukt het nog om dit niet helemaal te verlaten. Toch is IPv6 veel makkelijker en ongelimiteerd. Alleen denken veel mensen door onbekendheid daar anders over. Kom naar deze cursus en laat je overtuigen!

MTCINE
De afkorting staat voor MikroTik Certified Inter-networking Engineer. Dit is een training op het hoogste niveau. Voorwaarde is dat je de MTCNA en MTCRE certificaten hebt behaald. In deze training leer je alles over BGP en MPLS. Ben je werkzaam bij een ISP of wil je dat gaan doen dan is deze training geknipt voor jou.

The Dude
Netwerkmonitoring is het verschil tussen denken dat je netwerk goed werkt en het zeker weten dat dit zo is. Deze cursus geeft je inzicht in hoe je “ The Dude” daarvoor kunt inzetten en wat er mogelijk is met dit pakket.

CAPsMAN
CAPsMAN is een functionaliteit binnen RouterOS om centraal al je access points te managen. De AP’s zelf stel je niet meer in, die zijn vrijwel plug and play geworden als je CAPsMAN gebruikt.

Wilt u een training volgen en een officieel certificaat behalen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.