freeAltijd handig natuurlijk. Gratis wifi verbinding op je vakantie adres zodat je nog even snel (stiekem) de email kunt bekijken of inloggen op je bankrekening om te zien of een klant betaald heeft. Wanneer je dit doet, maak dan altijd gebruik van een veilige VPN verbinding! Europol waarschuwt internetgebruikers voor het risico van openbare wifi-netwerken, aangezien het gebruik van deze netwerken verschillende risico’s met zich kan meebrengen. Het gaat dan bijvoorbeeld om het sniffen van onversleuteld verkeer dat door de lucht heen gaat en kan worden opgevangen. Ook kwaadaardige wifi-netwerken zijn een risico waar Europol op wijst.

Deze “rogue” wifi-netwerken bieden gratis internettoegang, maar proberen in werkelijkheid gegevens van gebruikers te stelen. Ook man-in-the-middle-aanvallen, waarbij de aanvaller zich tussen de gebruiker en de hotspot bevindt en zo allerlei gegevens kan stelen, vormen een risico.
Daarnaast kan iedereen een aanvaller zijn. “De vereiste tools om dit soort aanvallen uit te voeren zijn vaak eenvoudig te verkrijgen. Daarom heeft een aanvaller weinig technische kennis nodig om dit soort criminelen activiteiten uit te voeren”, aldus Europol.

Al enkele jaren geleden stelde Europol dat een vpn-verbinding bij open wifi-netwerken noodzakelijk is.

Dus niet alleen tijdens je vakantie maar gebruik zelf net als je werknemers die in de buitendienst zitten altijd een VPN verbinding. Interstroom IT levert Managed Firewalls waarmee veilige VPN verbindingen kunnen worden opgezet. Informeer vandaag nog over de voordelen van Managed Firewalls met VPN.

(bron: security.nl)