T-Mobile blijft in Nederland de provider met het snelste 4G-netwerk, dat blijkt uit onderzoek van OpenSignal. Het netwerk heeft de hoogste downloadsnelheid en de minste vertraging. Het onderzoek is uitgevoerd door analyses van het netwerkgebruik van bijna 17.000 apparaten. OpenSignal bekeek de downloadsnelheden en de vertragingen van 3G en 4G-netwerken van KPN, T-Mobile, Tele2 en Vodafone. Dit zijn de grootste telecomproviders van ons land. Op alle beoordeelde aspecten scoorde T-Mobile het best.

Ook in september onderzocht OpenSignal de netwerken van deze providers. De downloadsnelheid van T-Mobile is 17,5 procent toegenomen naar 54,2 Mb per seconde. Op afstand komen Tele2 (44,4 MBps) en KPN (43,7 MBps). De beschikbaarheid van 4G is ook een belangrijke kwestie, op dit gebied scoren T-Mobile, Tele2 en Vodafone nagenoeg gelijk.

Wat betreft de dekking van 4-G staat Nederland op plek zes van de wereld. We laten de VS, Hong Kong, Noorwegen, Japan en Zuid-Korea nog voor ons. Qua internetsnelheid doen we het erg goed. De gemiddelde snelheid is namelijk 42,12 MBps, hiermee laten we alleen Singapore voor ons. Daar is de gemiddelde snelheid namelijk 44,31 MBps. [bron]

Wilt u als bedrijf ook dat uw werknemers razendsnel kunnen internetten en optimaal bereikbaar zijn? Vraag dan om een vrijblijvend advies gesprek.